ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο αγγειοπλάστης Γιώργης Δαλαμβέλας είναι υπεύθυνος για τα κεραμικά που θα βρείτε στο «Κεραμείον». Γεννήθηκε στις Μαργαρίτες Μυλοπόταμου ένα από τα τελευταία αγγειοπλαστικά κέντρα της Κρήτης. Διδάχτηκε παραδοσιακή κεραμική από τον πατέρα του και μαθήτευσε στη σχολή αγγειοπλαστικής του ΟΑΕΔ (1992-1994) στο Νέο Ηράκλειο Αττικής κοντά στον Αλέκο Καρδιακό.

Το 1995 συμμετείχε σε ομαδική έκθεση στις Μαργαρίτες στα πλαίσια αρχαιολογικού συνεδρίου. Από το 1996 δημιούργησε το εργαστήριο ΚΕΡΑΜΕΙΟΝ στις Μαργαρίτες όπου παράγει χρηστικά και διακοσμητικά κεραμικά με χώμα από το αορι . Παράλληλα παραδίδει μαθήματα σε μαθητές και ομάδες ενηλίκων από όλο τον κόσμο, και διοργανώνει εκδηλώσεις για την προβολή της τοπικής αγγειοπλαστικής τέχνης. Τον ίδιο χρόνο ξεκίνησε ως εκπαιδευτής στην Ν.Ε.Λ.Ε. Ρεθύμνου.

Το 1997 παρακολούθησε ένα πρόγραμμα συντήρησης πέτρας στο Orvieto της Ιταλίας και δούλεψε κοντά σε ντόπιους αγγειοπλάστες . 1997-1998 είναι βοηθός της Βούλα Γουνελα στα εικαστικά εργαστήρια του Δήμου Ρεθύμνου.
Το 1998 συμμετείχε στο WORLD FESTIVAL FOR ISLANDS CULTURE στη Ν. Κορέα. Εκλέγεται μέλος του Δ.Σ. της Πολιτιστικής Κίνησης Μαργαριτών (1998-2002) όπου συμμετείχε στην οργάνωση μόνιμου εκθετηρίου τοπικής αγγειοπλαστικής και ηλεκτρονικής παρουσίασης της. Το 2002 ,2003 ,2006 και το 2008 προσκαλείτε και παρουσιάζει τεχνικές της παραδοσιακής μας κεραμικής σε σχολές κεραμικής του Βελγίου και σε φεστιβάλ στη Νορμανδία της Γαλλίας και στη Λευκωσία.

Το 2004 συμμετοχή σε ομαδική έκθεση στην Πύλη του Αγ. Γεωργίου , Ηράκλειο.
Από το 2005 εως και το 2008 σε συνεργασία με τον σύλλογο «Κεράμων» επιμελείται τα «Μαγαρικά» ένα διεθνές φεστιβάλ κεραμικής στις Μαργαρίτες και παράλληλα συμμετέχει σε περιοδικές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Το 2008 συμμετοχή σε ομαδική έκθεση στη βασιλική του Αγ. Μάρκου, Ηράκλειο. Από το 2009 κατασκευάζει και λειτουργεί παραδοσιακό ξυλοκάμινο. Το 2010 συμμετέχει στο πρώτο φεστιβάλ Γαύδου και σε ομαδική έκθεση στο Φάρο του νησιού.
Όλα αυτά τα χρόνια παραδίδει σεμινάρια παραδοσιακής κεραμικής σε ομάδες φοιτητών αρχαιολογίας του πανεπιστήμιου Κρήτης και του εξωτερικού.